Stoofpotje Van Kalkoen
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd het kalkoenvlees in gelijke stukken, kruid het met peper en zout en stoof het aan in olijfolie en een klontje boter. Voeg de ui en knoflook toe, roer voorzichtig onder elkaar en laat even meestoven. Blus met de bouillon en breng aan de kook, voeg de wortelen, wijnazijn, salie, laurier en rozemarijn toe en roer er ook de gepelde tomaten mét sap en de aardappelen onder. Laat het geheel in zo'n 45 minuten zachtjes boterzacht pruttelen. Verdeel alles (heet) in grote diepe borden en werk af met wat peterselie.
- 800 Gr Kalkoen Brokken (bout, Filet Enz)
- Dikke Rode Ui, Grof Gesneden
- 3 Knoflookteentjes, Gekneusd
- 2 Laurierblaadjes
- 2 Salieblaadjes
- Takje Rozemarijn
- 1 Blik Gepelde Tomaten, 400g
- 4 Porties Aardappelen
- 2 Liter Kippenbouillon, Mag Van Blokjes
- 1 El Rode Wijnazijn
- Boter En Olijfolie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout