Alle recepten op een rijtje
Citroen- Gembersiroop
Voor 1 fles van circa 1 liter Deze siroop is de basis voor een heerlijk verkoelende zomerdrank....
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Limoensiroop
Voor 1 fles van circa 500 milliliter Deze limoensiroop is de basis voor de echte klassieke...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Perensorbet
Begin een dag van tevoren met de peerwafeltjes. Was de peren en halveer ze in de lengte. Snijd van...
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands
Peren In Cider Met Citroenmelisse
Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne reepjes schil af met een zesteur. Schil het stukje...
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands
Heerlijke Salade Met Geroosterde Peer Met Pistachenootjes
Verwarm de oven op 225 °C. Breek het kaneelstokje in stukjes. Wrijf de stukjes kaneel met de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Biggenstaartjes
Voor circa 30 biggenstaartjes Zoete roze koekjes in de vorm van een krulstaartje Klop met een...
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands
Koeienvlaai
Voor 1 vlaai van circa 30 cm doorsnede Deze koeienvlaai lijkt op een klassieke rijstevlaai, maar...
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands
Kaasmeisjes Met Boerenjongens
Lekkere kaashapjes met een alcoholvrije variatie op boerenjongens voor de kinderen. Hak de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Duif Met Pompoen En Succotash
Vlees was een schaars goed voor de trekkende pioniers. Vaak zetten ze onderweg vallen of schoten...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Succotash
Doe de bonen en de maïs elk in een eigen pan en giet er ruim kokend water over. Laat ze circa 2 uur...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Walnoot-marshmallow
Bekleed een bakblik van 27×17 cm met een opstaande rand van minimaal 3 cm met bakpapier en bestrooi...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Notenfudge
Breng de slagroom met de suiker aan de koek en voeg dan de keukenstroop toe. Kook het mengsel...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Pittige Walnoten
Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Verhit de boter en de olie in een steelpan (liefst met...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Macarons
Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Meng amandelpoeder, de poedersuiker en de bloem. Klop het...
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans
Walnotenpesto
Hak alle ingrediënten fijn in de keukenmachine of wrijf ze in een stenen vijzel fijn totdat het een...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Kastanje-porcini Soep In Parmaham-bakjes
Een dikke, geurige wintersoep in een bakje van parmaham. Verwarm de oven voor op 180...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Wilde Spinazie-
knoflooksoep In Een Tortilla
Een diepgroene frisse soep met wilde spinazie en amandelen. Verwarm de oven voor op 200...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Pastinaaksoep
Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak er op laag vuur al roerend de ui en de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Balsamico-sjalotjes Pickle
(voor ca. 1 literpot pickles) Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rooster de sjalotjes ca....
Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken
Appel-salie Chutney
(voor ca. 1 liter chutney) Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen....
Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken