Alle recepten op een rijtje

Citroen- Gembersiroop

Voor 1 fles van circa 1 liter Deze siroop is de basis voor een heerlijk verkoelende zomerdrank....

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Limoensiroop

Voor 1 fles van circa 500 milliliter Deze limoensiroop is de basis voor de echte klassieke...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Perensorbet

Begin een dag van tevoren met de peerwafeltjes. Was de peren en halveer ze in de lengte. Snijd van...

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands

Peren In Cider Met Citroenmelisse

Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne reepjes schil af met een zesteur. Schil het stukje...

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands

Heerlijke Salade Met Geroosterde Peer Met Pistachenootjes

Verwarm de oven op 225 °C. Breek het kaneelstokje in stukjes. Wrijf de stukjes kaneel met de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Biggenstaartjes

Voor circa 30 biggenstaartjes Zoete roze koekjes in de vorm van een krulstaartje Klop met een...

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands

Koeienvlaai

Voor 1 vlaai van circa 30 cm doorsnede Deze koeienvlaai lijkt op een klassieke rijstevlaai, maar...

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands

Kaasmeisjes Met Boerenjongens

Lekkere kaashapjes met een alcoholvrije variatie op boerenjongens voor de kinderen. Hak de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Duif Met Pompoen En Succotash

Vlees was een schaars goed voor de trekkende pioniers. Vaak zetten ze onderweg vallen of schoten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Succotash

Doe de bonen en de maïs elk in een eigen pan en giet er ruim kokend water over. Laat ze circa 2 uur...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Walnoot-marshmallow

Bekleed een bakblik van 27×17 cm met een opstaande rand van minimaal 3 cm met bakpapier en bestrooi...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Notenfudge

Breng de slagroom met de suiker aan de koek en voeg dan de keukenstroop toe. Kook het mengsel...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Pittige Walnoten

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Verhit de boter en de olie in een steelpan (liefst met...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Macarons

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Meng amandelpoeder, de poedersuiker en de bloem. Klop het...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Walnotenpesto

Hak alle ingrediënten fijn in de keukenmachine of wrijf ze in een stenen vijzel fijn totdat het een...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kastanje-porcini Soep In Parmaham-bakjes

Een dikke, geurige wintersoep in een bakje van parmaham. Verwarm de oven voor op 180...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Wilde Spinazie-
knoflooksoep In Een Tortilla

Een diepgroene frisse soep met wilde spinazie en amandelen. Verwarm de oven voor op 200...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Pastinaaksoep

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak er op laag vuur al roerend de ui en de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Balsamico-sjalotjes Pickle

(voor ca. 1 literpot pickles) Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rooster de sjalotjes ca....

Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken

Appel-salie Chutney

(voor ca. 1 liter chutney) Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen....

Aantal personen: 1 » Keuken: Wereldkeuken