Alle recepten op een rijtje

Kalkoenfricassee, Met Schorseneel Champignonsaus

Maak de schorsenelen schoon, snij ze in stukken van 5 cm en zet ze in water waar U wat citroensap...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Kip Met Rode Bessensaus

Kruid het vlees met peper, zout en gember en bak ze knapperig op een matig vuur in boter, hou...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kip Met Noedels

Kook de noedels beetgaar in licht gezouten water. Snij intussen de kipfilets en de Chinese kool...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Blanke Botersaus [bij Witte Vis]

Hak de sjalotten, selder en knoflook grof en doe alles in een kookpan. Overgiet met de wijn,...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Knolselder Roomsaus [bij Wit Vlees]

Snij de knolselder in plakken, ontdoe ze van de ruwe schil en snij het vruchtvlees in...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Pesto [klassieker Bij Pasta's]

Rooster eerst de pijnboompitten in een droge pan zonder vetstof. Scheur de blaadjes basilicum en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Normandische Saus [bij Vis]

Maak een blonde roux met de boter, bloem en de visfumet, blijf flink roeren met de garde om...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Zoete Paprikasaus [bij Vlees]

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze samen met de ui en selder in zeer fijne...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Knoflooksaus [bij Lamsvlees]

Doe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water bij en breng aan de kook, laat...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mousseline Van Krab [bij Grillades]

Klop de eierdooiers schuimig op een laag vuurtje, klop er, de witte wijn en een scheutje krabbensap...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Currysaus [op Grootmoeders Wijze]

Snijd de appel, ui, selder en knoflook in brunoise en stoof ze aan in wat boter en olie tot ze...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bearnaisesaus [Klassieker Bij Steak]

Doe het water, wijnazijn, sjalotje en de helft van de dragon in een pannetje en breng aan de kook,...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Bordelaisesaus [bij Vlees]

Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi aan in boter, draai het vuur laag en laat onder...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Choronsaus [bij Vis & Vlees]

Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een zacht vuurtje tot ze schuimig en gaar zijn....

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Tomatensaus [Klassieke Bereiding]

Smelt een klont boter en fruit daarin de sjalotten en knoflook, blus met de kippenbouillon en breng...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Groene Pepersaus [bij De Meeste Vleessoorten]

Bak het vlees (hier steak) naar wens. Haal uit de pan en hou warm. Giet het overtollige vet weg...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]

Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mosterdsaus [bij Varkensvlees]

Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bechamelsaus [basissaus]

Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]

Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken