Alle recepten op een rijtje

Ovenschotel Filosoof

Smelt op een laag pitje een half pakje boter in een braadpan met een dikke bodem. Leg het rundvlees...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Doperwtjessoep

Smoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de doperwtjes toe en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Dikkoek

Wel de rozijnen in lauw water. Roer een dik beslag van het bakmeel, de eieren, de vanillesuiker,...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Sorbet Van Cranberrys

Was de bessen en doe ze met de suiker en het water in een pan. Laat het mengsel met het deksel op...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Courgettes In Zoetzuur

Was de courgettes, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Wildpastei Met Cumberlandsauce

Snijd het vlees in blokjes en bak het in de olie goudbruin. Snijd de uien, bacon, champignons en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Warme Chocolade-karameldrank

Kou, ijs, schaatsen, chocolademelk. Een bijzondere variant op deze oerhollandse drank is deze...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Voorjaarssalade

Meng voor het maken van de saus de eidooiers, kaas, mosterd, dragonazijn en ketchup of tomatenpuree...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Citroenwaterijs

Verwijder de gele schil van de citroenen en verwijder zonodig het wit van de schil, want dat is...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Chocoladepudding

Houd twee kopjes melk apart en breng de rest van de melk aan de kook. Roer intussen de maïzena en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Krakelingen

Meng in een ruime kom alle ingrediënten door elkaar en kneed er een stevig deeg van. Draai het deeg...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Zigeuner Zuurkool

Bak de dobbelsteentjes gerookt spek uit in een eetlepel boter. Verwijder de zaadjes uit de paprika,...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Wortel-kaassoufflé

Maak de worteltjes schoon, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met water in circa een...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Wit Casinobrood

7 g 2,5 dl lauwwarme melk 500 g fijn wit tarwemeel Meng de gist door de lauwwarme melk en laat...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Broodsoldaatjes

Snijd de boterhammen in lange repen. Smelt in een grote pan een flinke hoeveelheid boter op een...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Wentelteefjes Op Z'n Brabants

Snij of druk uit elke plak krenten- of rozijnenbrood twee rondjes ter grootte van het geitenkaasje....

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Bosvruchtensorbet

Was het fruit en pureer het samen met de suiker en het citroensap. Voeg aan het fruitmengsel de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Zuurkoolstamppot

Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Leg de zuurkool op de aardappelen enstamp het geheel door...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Bosbessen-yoghurtijs

Meng de yoghurt, de vanille-essence en de honing door elkaar en zet het mengsel in de vriezer. Doe...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Bonbons Van Sierfruit

Voordat u de bonbons kunt maken moet tenminste 6 maanden van tevoren het fruit ingemaakt...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands