Alle recepten op een rijtje
Ovenschotel Filosoof
Smelt op een laag pitje een half pakje boter in een braadpan met een dikke bodem. Leg het rundvlees...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Doperwtjessoep
Smoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de doperwtjes toe en...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Dikkoek
Wel de rozijnen in lauw water. Roer een dik beslag van het bakmeel, de eieren, de vanillesuiker,...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Sorbet Van Cranberrys
Was de bessen en doe ze met de suiker en het water in een pan. Laat het mengsel met het deksel op...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Courgettes In Zoetzuur
Was de courgettes, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Wildpastei Met Cumberlandsauce
Snijd het vlees in blokjes en bak het in de olie goudbruin. Snijd de uien, bacon, champignons en...
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans
Warme Chocolade-karameldrank
Kou, ijs, schaatsen, chocolademelk. Een bijzondere variant op deze oerhollandse drank is deze...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Voorjaarssalade
Meng voor het maken van de saus de eidooiers, kaas, mosterd, dragonazijn en ketchup of tomatenpuree...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Citroenwaterijs
Verwijder de gele schil van de citroenen en verwijder zonodig het wit van de schil, want dat is...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Chocoladepudding
Houd twee kopjes melk apart en breng de rest van de melk aan de kook. Roer intussen de maïzena en...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Krakelingen
Meng in een ruime kom alle ingrediënten door elkaar en kneed er een stevig deeg van. Draai het deeg...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Zigeuner Zuurkool
Bak de dobbelsteentjes gerookt spek uit in een eetlepel boter. Verwijder de zaadjes uit de paprika,...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Wortel-kaassoufflé
Maak de worteltjes schoon, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met water in circa een...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Wit Casinobrood
7 g 2,5 dl lauwwarme melk 500 g fijn wit tarwemeel Meng de gist door de lauwwarme melk en laat...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Broodsoldaatjes
Snijd de boterhammen in lange repen. Smelt in een grote pan een flinke hoeveelheid boter op een...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Wentelteefjes Op Z'n Brabants
Snij of druk uit elke plak krenten- of rozijnenbrood twee rondjes ter grootte van het geitenkaasje....
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Bosvruchtensorbet
Was het fruit en pureer het samen met de suiker en het citroensap. Voeg aan het fruitmengsel de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Zuurkoolstamppot
Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Leg de zuurkool op de aardappelen enstamp het geheel door...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Bosbessen-yoghurtijs
Meng de yoghurt, de vanille-essence en de honing door elkaar en zet het mengsel in de vriezer. Doe...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Bonbons Van Sierfruit
Voordat u de bonbons kunt maken moet tenminste 6 maanden van tevoren het fruit ingemaakt...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands