Alle recepten op een rijtje
Voorjaarssalade
Een basisdressing kan bestaan uit een mengsel van olie, azijn, suiker, peper en zout en kruiden...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Ovenschotel Met Varkensvlees En Bonen
Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui 5 minuten in hete olie. Doe de in reepjes gesneden...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Overijsselse Kervelsoep
Los de bouillonblokjes op in een liter heet water. Doe het gehakt in een steelpannetje en klop het...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Broodschotel Met Appel En Rozijnen
Verwarm de melk met de kaneel, de citroenschilletjes en de helft van de suiker tot ze lauw is. Klop...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Aardappelschotel
Snijd de gekookte aardappels in kleine blokjes, de ham en de uien in stukjes en de champignons in...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Omelet Met Toppen Van Tuinbonen
Was de toppen van de tuinbonen en laat ze goed uitlekken. Kluts de eieren met de melk in een kom en...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Oesterzwamsoep
Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes....
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Oerbrood Met Bospaddenstoelen
Snijd de kap van het oerbrood en hol het brood uit, waarbij minimaal een 2 cm dikke rand bewaard...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Notarisappel In Notensiroop
Los de suiker op laag vuur in 250 ml water op. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Leidse Hutspot
Kook het klapstuk met een beetje zout in 2 uur gaar. Haal het vlees uit de pan envervang het door...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Wortelsalade
Klop een glad sausje van de room of de yoghurt, de olie, de koriander, de honing en het citroensap....
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Rodekool
Deze kruidige rodekool is lekker met gekookte aardappels, gebraden rundvlees en een flinke schep...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Kruidenbrood
Los de gist op in het lauwe water. Vermeng de beide meelsoorten met het zout, de rozemarijn, de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Koffie-kaneelijs
Breng in een pan de melk samen met het kaneelstokje aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Knoflooksoep
Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze in fijne stukjes. Verwijder het groen van de preien,...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Appelcompote
Snijd de Gronsvelder Klumpkes in kwarten. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Kip-in-de-hoed
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper. Smelt de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Kersen-karnemelkijs
Kluts de eieren met het perensap en de vanillesuiker. Giet de karnemelk in een kom en klop er het...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Pudding
Snijd de sukade in kleine stukjes. Kook de gewassen krenten en rozijnen even gaar in een klein...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Warme Kruidenwijn - Hypocras
In de Middeleeuwen was deze warme kruidenwijn al favoriet bij de gegoede burgerij. Vernoemd naar...
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders