Alle recepten op een rijtje

Voorjaarssalade

Een basisdressing kan bestaan uit een mengsel van olie, azijn, suiker, peper en zout en kruiden...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Ovenschotel Met Varkensvlees En Bonen

Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui 5 minuten in hete olie. Doe de in reepjes gesneden...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Overijsselse Kervelsoep

Los de bouillonblokjes op in een liter heet water. Doe het gehakt in een steelpannetje en klop het...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Broodschotel Met Appel En Rozijnen

Verwarm de melk met de kaneel, de citroenschilletjes en de helft van de suiker tot ze lauw is. Klop...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Aardappelschotel

Snijd de gekookte aardappels in kleine blokjes, de ham en de uien in stukjes en de champignons in...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Omelet Met Toppen Van Tuinbonen

Was de toppen van de tuinbonen en laat ze goed uitlekken. Kluts de eieren met de melk in een kom en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Oesterzwamsoep

Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes....

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Oerbrood Met Bospaddenstoelen

Snijd de kap van het oerbrood en hol het brood uit, waarbij minimaal een 2 cm dikke rand bewaard...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Notarisappel In Notensiroop

Los de suiker op laag vuur in 250 ml water op. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Leidse Hutspot

Kook het klapstuk met een beetje zout in 2 uur gaar. Haal het vlees uit de pan envervang het door...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Wortelsalade

Klop een glad sausje van de room of de yoghurt, de olie, de koriander, de honing en het citroensap....

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Rodekool

Deze kruidige rodekool is lekker met gekookte aardappels, gebraden rundvlees en een flinke schep...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kruidenbrood

Los de gist op in het lauwe water. Vermeng de beide meelsoorten met het zout, de rozemarijn, de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Koffie-kaneelijs

Breng in een pan de melk samen met het kaneelstokje aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Knoflooksoep

Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze in fijne stukjes. Verwijder het groen van de preien,...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Appelcompote

Snijd de Gronsvelder Klumpkes in kwarten. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kip-in-de-hoed

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper. Smelt de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kersen-karnemelkijs

Kluts de eieren met het perensap en de vanillesuiker. Giet de karnemelk in een kom en klop er het...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Pudding

Snijd de sukade in kleine stukjes. Kook de gewassen krenten en rozijnen even gaar in een klein...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Warme Kruidenwijn - Hypocras

In de Middeleeuwen was deze warme kruidenwijn al favoriet bij de gegoede burgerij. Vernoemd naar...

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders