Alle recepten op een rijtje

Kippenboutjes In't Groen

Kruid de boutjes met peper en zout en wentel ze in wat bloem. Braad in lichtbruine boter mooi...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Kalkoen In Amandel Roomsaus

Zet de kalkoenfilet in koud water samen met prei, wortel, ui en selder. Voeg ook nog een...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Kip In Belgisch Bier

Kruid de kippenboutjes met peper en zout en wentel ze door wat bloem, bak ze vervolgens mooi...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Konijn Met Risotto Van Witloof

Snij de prei, wortel, ui en selder in stukken, was ze en doe ze in een diepe kom. Voeg een bouquet...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Lekker Belgisch - Gentse Waterzooi

Doe de wortel, prei, champignons en selder in een halve liter kokend (gezouten) water en laat ze...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Hazenpeper, Klassieker Uit Duitsland

1Eén dag op voorhand: Doe de stukken vlees in een kom en voeg de marinade erbij. Dek af en plaats...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Knolselder Roomsaus [bij Wit Vlees]

Snij de knolselder in plakken, ontdoe ze van de ruwe schil en snij het vruchtvlees in...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Zoete Paprikasaus [bij Vlees]

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze samen met de ui en selder in zeer fijne...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Knoflooksaus [bij Lamsvlees]

Doe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water bij en breng aan de kook, laat...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Currysaus [op Grootmoeders Wijze]

Snijd de appel, ui, selder en knoflook in brunoise en stoof ze aan in wat boter en olie tot ze...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Choronsaus [bij Vis & Vlees]

Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een zacht vuurtje tot ze schuimig en gaar zijn....

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Tomatensaus [Klassieke Bereiding]

Smelt een klont boter en fruit daarin de sjalotten en knoflook, blus met de kippenbouillon en breng...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Groene Pepersaus [bij De Meeste Vleessoorten]

Bak het vlees (hier steak) naar wens. Haal uit de pan en hou warm. Giet het overtollige vet weg...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]

Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mosterdsaus [bij Varkensvlees]

Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bechamelsaus [basissaus]

Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]

Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Nantuasaus [bij Visgerechten]

Hak de krabbetjes of kopjes en stoof deze flink aan in olijfolie, voeg na 5 minuten de groenten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Zoetzure Saus [bij Vlees & Rijstgerechten]

Meng het ananassap, tomatenpuree, ketchup, azijn, limoensap, suiker en sojasaus flink door...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Pistachesaus [bij Vlees]

Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken