Alle recepten op een rijtje

Groene Pepersaus [bij De Meeste Vleessoorten]

Bak het vlees (hier steak) naar wens. Haal uit de pan en hou warm. Giet het overtollige vet weg...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]

Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mosterdsaus [bij Varkensvlees]

Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bechamelsaus [basissaus]

Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]

Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Nantuasaus [bij Visgerechten]

Hak de krabbetjes of kopjes en stoof deze flink aan in olijfolie, voeg na 5 minuten de groenten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Zoetzure Saus [bij Vlees & Rijstgerechten]

Meng het ananassap, tomatenpuree, ketchup, azijn, limoensap, suiker en sojasaus flink door...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Pistachesaus [bij Vlees]

Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Jagersaus [bij Vlees, Vooral Wild]

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Paprika Roomsaus [voor Gevogelte]

Ontpit de paprika's en snij ze in de lengte in reepjes, snij er vervolgens met een breed mes de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Tomatensaus

Verhit wat olijfolie en fruit daarin de fijngesnipperde ui en knoflook, als deze mooi glazig zijn...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Preiroom Saus [voor Alle Visgerechten]

Stoof de fijngesnipperde prei in boter tot hij glazig wordt en blus met de jenever, laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Provençaalse Saus

•Snij alle groenten fijn. Laat een flinke klont boter smelten en laat daarin de ui...

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan

Milanese Kalfsrolletjes

Sla de kalfslapjes tussen folie plat, niet te hard anders beschadig je de vleesvezels. Hak de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Kalfsragout Uit Lugurië

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Hak ook de wortel, ui, knoflook en bleekselder in...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Varkensfilet Met Champignonsaus

Kruidt het vlees goed met zwarte peper, rozemarijn en wat zout, braad de filet aan alle kanten mooi...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Asperges, Risotto Van Curry & St Jacobsvruchten

Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde, doe deze schillen, de uiteinden en een half...

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders

Aardappelen Uit De Oven

Verwarm de oven tot 200°. Schil de aardappelen, snij ze in vier en kook ze beetgaar in licht...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Gemarineerde Spareribs

Maak met bovenvermelde ingrediënten een marinade en giet deze over de sparerib, laat afgedekt 1...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kikkerbilletjes Op Eigen Wijze

Kruid de kikkerbilletjes royaal met peper en wat zout. Wentel ze vervolgens door wat...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands