Alle recepten op een rijtje

Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]

Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mosterdsaus [bij Varkensvlees]

Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bechamelsaus [basissaus]

Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]

Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Nantuasaus [bij Visgerechten]

Hak de krabbetjes of kopjes en stoof deze flink aan in olijfolie, voeg na 5 minuten de groenten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Zoetzure Saus [bij Vlees & Rijstgerechten]

Meng het ananassap, tomatenpuree, ketchup, azijn, limoensap, suiker en sojasaus flink door...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Pistachesaus [bij Vlees]

Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Jagersaus [bij Vlees, Vooral Wild]

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Paprika Roomsaus [voor Gevogelte]

Ontpit de paprika's en snij ze in de lengte in reepjes, snij er vervolgens met een breed mes de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Tomatensaus

Verhit wat olijfolie en fruit daarin de fijngesnipperde ui en knoflook, als deze mooi glazig zijn...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Preiroom Saus [voor Alle Visgerechten]

Stoof de fijngesnipperde prei in boter tot hij glazig wordt en blus met de jenever, laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Provençaalse Saus

•Snij alle groenten fijn. Laat een flinke klont boter smelten en laat daarin de ui...

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan

Aardappelen Uit De Oven

Verwarm de oven tot 200°. Schil de aardappelen, snij ze in vier en kook ze beetgaar in licht...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Chinese Sperziebonen

Haal de sperziebonen af, was en breek ze. Hak ui en muntblaadjes fijn. Kook de verse sperziebonen...

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters

Guacemole

De avocado's schillen en ontpitten, het vruchtvlees door een zeef wrijven. Citroensap, azijn,...

Aantal personen: 6 » Keuken: Mediterraan

Zelfgemaakte Ketchup

Hak de basilicum fijn. Snij de paprika fijn. Snipper de sjalot. Bij hamburgers van de barbecue...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Asperge/mandarijnensoufflé

Schil de asperges, snijd de onderste stugge stukjes van de asperges. Snijd de asperges in stukjes...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Zonnegloed Tomaten Gevuld Met Champignons

Ontvel de tomaten, snijd de kapjes eraf en hol ze uit. Bestrooi de binnenzijde met peper en zout...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands

Kastanjetaart

Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Kook de kastanjes in een pan...

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands

Fillodeegtaart Met Broccoli En Serranoham

Voorbereiding: Fillodeeg in 2 uur ontdooien. Broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken