Alle recepten op een rijtje
Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]
Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Mosterdsaus [bij Varkensvlees]
Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Bechamelsaus [basissaus]
Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]
Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Nantuasaus [bij Visgerechten]
Hak de krabbetjes of kopjes en stoof deze flink aan in olijfolie, voeg na 5 minuten de groenten...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Zoetzure Saus [bij Vlees & Rijstgerechten]
Meng het ananassap, tomatenpuree, ketchup, azijn, limoensap, suiker en sojasaus flink door...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Pistachesaus [bij Vlees]
Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Jagersaus [bij Vlees, Vooral Wild]
Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Paprika Roomsaus [voor Gevogelte]
Ontpit de paprika's en snij ze in de lengte in reepjes, snij er vervolgens met een breed mes de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Tomatensaus
Verhit wat olijfolie en fruit daarin de fijngesnipperde ui en knoflook, als deze mooi glazig zijn...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Preiroom Saus [voor Alle Visgerechten]
Stoof de fijngesnipperde prei in boter tot hij glazig wordt en blus met de jenever, laat even...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Provençaalse Saus
Snij alle groenten fijn. Laat een flinke klont boter smelten en laat daarin de ui...
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan
Aardappelen Uit De Oven
Verwarm de oven tot 200°. Schil de aardappelen, snij ze in vier en kook ze beetgaar in licht...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Chinese Sperziebonen
Haal de sperziebonen af, was en breek ze. Hak ui en muntblaadjes fijn. Kook de verse sperziebonen...
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters
Guacemole
De avocado's schillen en ontpitten, het vruchtvlees door een zeef wrijven. Citroensap, azijn,...
Aantal personen: 6 » Keuken: Mediterraan
Zelfgemaakte Ketchup
Hak de basilicum fijn. Snij de paprika fijn. Snipper de sjalot. Bij hamburgers van de barbecue...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Asperge/mandarijnensoufflé
Schil de asperges, snijd de onderste stugge stukjes van de asperges. Snijd de asperges in stukjes...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Zonnegloed Tomaten Gevuld Met Champignons
Ontvel de tomaten, snijd de kapjes eraf en hol ze uit. Bestrooi de binnenzijde met peper en zout...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands
Kastanjetaart
Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Kook de kastanjes in een pan...
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands
Fillodeegtaart Met Broccoli En Serranoham
Voorbereiding: Fillodeeg in 2 uur ontdooien. Broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken