Alle recepten op een rijtje
Knoflooksaus [bij Lamsvlees]
Doe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water bij en breng aan de kook, laat...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Mousseline Van Krab [bij Grillades]
Klop de eierdooiers schuimig op een laag vuurtje, klop er, de witte wijn en een scheutje krabbensap...
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans
Currysaus [op Grootmoeders Wijze]
Snijd de appel, ui, selder en knoflook in brunoise en stoof ze aan in wat boter en olie tot ze...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Bearnaisesaus [Klassieker Bij Steak]
Doe het water, wijnazijn, sjalotje en de helft van de dragon in een pannetje en breng aan de kook,...
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans
Bordelaisesaus [bij Vlees]
Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi aan in boter, draai het vuur laag en laat onder...
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans
Choronsaus [bij Vis & Vlees]
Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een zacht vuurtje tot ze schuimig en gaar zijn....
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Tomatensaus [Klassieke Bereiding]
Smelt een klont boter en fruit daarin de sjalotten en knoflook, blus met de kippenbouillon en breng...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Groene Pepersaus [bij De Meeste Vleessoorten]
Bak het vlees (hier steak) naar wens. Haal uit de pan en hou warm. Giet het overtollige vet weg...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]
Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Mosterdsaus [bij Varkensvlees]
Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Bechamelsaus [basissaus]
Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]
Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Spirelli Met Scampi & Victoriabaars
Ontdoe de scampi's van hun "jasje", verwijder het darmkanaaltje en hou apart. Stoof de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans
Spirelli Met Krokante Spekjes
Smelt een klontje boter en bak hierin de spekjes mooi krokant. Kook de pasta al denté, giet af...
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans
Heerlijke Pasta Met Tomaat & Basilicum
Smelt een klontje boter en fruit daarin de gesnipperde sjalot, strooi er de bloem over en roer...
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans
Nantuasaus [bij Visgerechten]
Hak de krabbetjes of kopjes en stoof deze flink aan in olijfolie, voeg na 5 minuten de groenten...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Zoetzure Saus [bij Vlees & Rijstgerechten]
Meng het ananassap, tomatenpuree, ketchup, azijn, limoensap, suiker en sojasaus flink door...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Pistachesaus [bij Vlees]
Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Jagersaus [bij Vlees, Vooral Wild]
Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten...
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken
Paprika Roomsaus [voor Gevogelte]
Ontpit de paprika's en snij ze in de lengte in reepjes, snij er vervolgens met een breed mes de...
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands