Alle recepten op een rijtje

Knoflooksaus [bij Lamsvlees]

Doe de knoflookteentjes ongepeld in een pannetje, giet koud water bij en breng aan de kook, laat...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mousseline Van Krab [bij Grillades]

Klop de eierdooiers schuimig op een laag vuurtje, klop er, de witte wijn en een scheutje krabbensap...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Currysaus [op Grootmoeders Wijze]

Snijd de appel, ui, selder en knoflook in brunoise en stoof ze aan in wat boter en olie tot ze...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bearnaisesaus [Klassieker Bij Steak]

Doe het water, wijnazijn, sjalotje en de helft van de dragon in een pannetje en breng aan de kook,...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Bordelaisesaus [bij Vlees]

Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi aan in boter, draai het vuur laag en laat onder...

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans

Choronsaus [bij Vis & Vlees]

Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een zacht vuurtje tot ze schuimig en gaar zijn....

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Tomatensaus [Klassieke Bereiding]

Smelt een klont boter en fruit daarin de sjalotten en knoflook, blus met de kippenbouillon en breng...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Groene Pepersaus [bij De Meeste Vleessoorten]

Bak het vlees (hier steak) naar wens. Haal uit de pan en hou warm. Giet het overtollige vet weg...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]

Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Mosterdsaus [bij Varkensvlees]

Smelt de boter op een laag vuur en fruit hierin de sjalot zonder te laten verkleuren. Schenk de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Bechamelsaus [basissaus]

Smelt de boter (niet laten bruinen) en strooi er de bloem in. Zet het vuur laag en laat al roerend...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Peperroomsaus [bij Vleesgerechten]

Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Spirelli Met Scampi & Victoriabaars

Ontdoe de scampi's van hun "jasje", verwijder het darmkanaaltje en hou apart. Stoof de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Spirelli Met Krokante Spekjes

Smelt een klontje boter en bak hierin de spekjes mooi krokant. Kook de pasta al denté, giet af...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Heerlijke Pasta Met Tomaat & Basilicum

Smelt een klontje boter en fruit daarin de gesnipperde sjalot, strooi er de bloem over en roer...

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans

Nantuasaus [bij Visgerechten]

Hak de krabbetjes of kopjes en stoof deze flink aan in olijfolie, voeg na 5 minuten de groenten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Zoetzure Saus [bij Vlees & Rijstgerechten]

Meng het ananassap, tomatenpuree, ketchup, azijn, limoensap, suiker en sojasaus flink door...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Pistachesaus [bij Vlees]

Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Stoof ze samen met de gesnipperde ui aan in boter. Voeg de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Jagersaus [bij Vlees, Vooral Wild]

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de sjalot enkele minuten...

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken

Paprika Roomsaus [voor Gevogelte]

Ontpit de paprika's en snij ze in de lengte in reepjes, snij er vervolgens met een breed mes de...

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands